Vad är automationslösningar?

En automationslösning är ett samlingsbegrepp för att med hjälp av tekniska lösningar kunna utföra arbete automatiskt.
Publicerad: 16 mars 2023

Automationslösningar skapar effektivitet

En automationslösning kan bestå av en enskild- eller kombinationen av flera komponenter eller tekniker som löser eller förenklar ett problem eller en arbetssyssla. Lösningen kan till exempel utföra automatisering av en monteringsprocess eller en transport.

Möjligheterna för vad automationslösningar kan användas till är enorma och användningsområdena är oändliga.

Moment inom industriautomation kan skilja sig från att en enda givare ska övervaka en enkel position, eller att en kombination av en motor, skenstyrning och kulskruv skapar och genomför en fullt kontrollerad rörelse för att till exempel pressa ihop ton av stål.

Användningen av effektiva automationslösningar växer mycket inom den svenska industrin. Allt för att hålla uppe en konkurrenskraftig maskinpark.

På grund av en osäker omvärld har det blivit allt vanligare att svenska företag väljer att ta hem produktionen för att få en större kontroll över sin egna produktion. Därför är vikten av att skapa ett effektivt industriellt flöde viktigare nu än någonsin.

 


Automationslösningar för industri

Acumo erbjuder dels komponenter inom industriautomation men även en gedigen kunskap. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta en optimal lösning!

Se alla våra automationslösningar