Om oss

Acumo AB är ett företag med inriktning på försäljning av automationskomponenter för positionering på den svenska marknaden. - Din långsiktiga partner inom industriautomation.


Automationslösningar för industri

Med hög kvalitet expertis och lång erfarenhet - hjälper vi våra kunder inom områdena position, mätning och detektering.

Sedan starten 2003 har vi på Acumo kontinuerligt byggt upp en produktportfölj baserat på de olika behov våra kunder har. Vi är väldigt glada för den feedback vi får och vi känner oss extremt privilegierade som får växa tillsammans såväl med våra kunder som leverantörer.

"Vår kunskap och kompetens är den främsta produkten vi har och den är faktiskt helt gratis!"

Produkterna är långt ifrån allt

Av flera skäl betraktar vi oss faktiskt mer som en samarbetspartner än som en renodlad leverantör, här är några av anledningarna:

  • Våra kunders behov styr vårt sortiment! Vi bygger kontinuerligt upp vår breda produktportfölj med hänsyn till vad ni som kunder har för behov och med hänsyn till branschens utveckling och standarder inom automation.
  • Vi garanterar högsta kvalitet på vårt sortiment och ställer därför höga krav på våra leverantörer i allt från teknisk innovation till dokumentation och leveranser.
  • Vi på Acumo har lång erfarenhet av branschen och kan våra produkter utan och innan – fråga oss gärna om allt inom automation, eller om våra specifika produktsegment: mekatronik, mekanik, motion och mätning.
Det är vi #Teamacumo, som tillsammans möjliggör Acumo's framgångssaga och hållbara utveckling.

Team Acumo 2023

Vår historia tåls att berätta

En saga utan lyckligt slut… för den här framgångssagan har vi för avsikt att inte avsluta, den ska fortsätta utvecklas varje dag!

Acumo AB grundades 2003 med huvudkontor och lager i Tumba.

Sedan starten 2003 har vi på Acumo kontinuerligt byggt upp en produktportfölj baserat på de olika behov våra kunder har. Sortimentet bestod vid starten av automationslösningar samt larmdon med tillbehör. Försäljning av larmdon via separat hemsida www.larmdon.se.

Vi växte snabbt ur lokalen i Tumba och flyttade 2007 in i våra nuvarande lokaler i Uttran strax utanför Stockholm. Här finns även vårt stora lager samt verkstad där vi gör vissa produkt-bearbetar.

2017 ökade fokus på automationslösningar. Januari 2017 bryts en stor del av sortimentet ut. Systerbolaget ACS Nordic AB grundas och tar över försäljningen av larmdon med tillbehör. Uppdelningen av bolaget blev ett naturligt steg i vår utveckling och strategiska plan framåt.

Även om det som en gång var ett bolag nu är två, jobbar vi tätt tillsammans och sitter fortfarande i samma lokaler i Uttran, strax utanför Stockholm. Vi har samma ledning och delar på flera funktioner som fördelar sin tid mellan bolagen.

Ny ägarstruktur. Sedan 1 april 2019 ägs Acumo AB av Indutrade. Nu är vi en del av koncernen som har mer än 200 dotterbolag med tillsammans över 8000 anställda i 32 länder.

Vårt arbetssätt ser ut precis som innan ägarbytet och leds av Mikael Törnberg (VD) som var med och grundade Acumo AB.

Idag är vi totalt 11 kollegor som jobbar för Acumo AB.

Av våra 11 medarbetare fördelar 5 sin tid mellan Acumo & systerbolaget ACS Nordic AB. Tillsammans ser vi till att framgångssagan fortsätter att utvecklas varje dag.

Det som inte blir bättre… upphör att vara bra!

Vi vill självklart bidra till att göra våra kunders affärer bättre och än mer hållbara. Kontakta oss så får vi bidra med vår kunskap.

Stolta är vi en del av Indutrade

Sedan 1 april 2019 ägs Acumo AB av Indutrade, och ingår nu organisatoriskt i Indutrades affärsområde Industrial Components.

Vårt arbetssätt ser ut precis som innan ägarbytet och leds av Mikael Törnberg (VD) som var med och grundade Acumo AB.

Indutrade ägare av ACS Nordic

Läs mer om Indutrade

Om oss

Försäljning av automationskomponenter för positionering på den svenska marknaden.
Nyhetsbrev
Registrera dig till vårt nyhetsbrev för alla nyheter, info samt tips & trix.
Nyhetsbrev

Öppettider

  • Mån–tor: 07.30–16.30
  • Fre: 08.00–15.00
Följ oss!
Acumo AB
Söderby Gårds Väg 11A
147 60 Uttran
© 2024 Acumo. All rights reserved. | Integritet och cookies.
phone-handsetmagnifiercrossmenulistchevron-downarrow-up-circle