Undvik slitage med nyheter från NSK

NSK har sista året börjat släppa flera varianter av vidareutvecklingar på redan befintliga produkter, av som alltid från NSK hög kvalitet. Vi ser uppdateringarna som väldigt intressanta och tror att de kommer tas emot väl hos våra kunder och slutanvändare.
Publicerad: 23 mars 2021

Bland nyheterna finns smörjenheten K1-L, en uppgradering av befintliga K1. Även fast föregångaren även den var i en klass för sig i förhållande till konkurrerande varumärken, är nya K1-L väsentligt bättre och har redan börjat ersätta den befintliga K1.

Nya K1-L består av 85% oljemättning, det är en ökning på 15% mot föregångaren K1. Vilket ger ca. 55.000-60.000km smörjning istället för 30.000-35.000km.

En annan produktuppdatering som vi ser som intressant, är kulskruvar med ”High Durability”. Den nya ytbehandlingen för kulskruvar kommer till sin fulla rätt vid användning i låg fart och vid korta repetitiva slag. För till exempel verktygsmaskiner med höga krav på repeternoggrannhet över tid.

Med den nya ytbehandlingen klarar kulskruvarna låga varvtal och korta repetitiva slag med bibehållen smörjning. Dessutom får de ett minskat slitage och UH på grund av de förbättrade smörjegenskaperna.

Genom vår långa personliga kunskap och erfarenhet kan vi erbjuda expertis för att säkerställa rätt produkt- och dimension. Dessutom gör vi bearbetningar med högsta precision i vår egen verkstad!

Läs mer om K1-L

Läs mer om Kulskruv High Durability