Kategori: Wire-moduler

Wire-moduler eller så kallad dragvajergivare används med fördel för mätning av linjära rörelser där det annars är svårt att installera mätskalor. En komplett wire-modullösning består av en wire-modul samt tillhörande utvärderingsenhet som pulsgivare (absoluta eller inkrementella) alternativt en enkel potentiometer.


Läs mer

Fråga mig gärna

Richard Hederén
Tel: 08-557 730 40

E-post
Filtrera urval 
( Kategori: Wire-moduler)
Segment:
Kategori: Wire-moduler
Användningsområde
För hydraulcylindrar
Leverantör
Material
Förnicklad mässing eller rostfri

Anslutningskabel till wire-moduler för hydraul cylindrar, finns i olika längder hus i förnicklad mässing eller rostfri.

Visa produkt
Leverantör

Ibland kräver arbetsuppgiften eller situationen en längre dragvajer. Vi på Acumo erbjuder därför flera olika tillbehör för wire moduler, bland annat förlängningar, för beröringsfri mätning inom mobil automation.

Visa produkt

Wire-moduler - ett alternativ till linjära mätskalor

Letar du efter alternativ till linjära mätskalor? När det inte ställs lika höga krav på precision, eller om det är trångt, kan man med fördel använda en dragvajergivare eller wire moduler för mätning av linjära rörelser.

Funktionen går till på så sätt att när en fjäderbelastad vajer dras ut från modulen ger pulsgivaren ifrån sig korresponderade avstånd som senare bearbetas i styrsystemet/displayen.

En stor fördel men wire-moduler/dragvajer är att installationen är väldigt enkel. Det gör dem till ett attraktivt alternativ till exempelvis reotrofit.

Stort utbud av dragvajer

Våra wire-moduler finns i många varianter och längder. Hos oss hittar du dragvajrar som mäter från 0,6 till 50 meter. Man väljer den längd som är exakt eller närmast den längden som krävs.

Vajermaterialet beror på behov – stål är det vanligaste. Det går att skydda vajern från väder och vind genom en plastbeläggning. Fallskärmslina är också vanligt förekommande, med fördelen att det ger större flexibilitet, men nackdelen att det upptar större plats i trumman.

Vi på Acumo erbjuder exempelvis:

 • Wire-moduler utan elektronik
  Se vårt stora urval! Kombinera din egna wire-modul med dina befintliga pulsgivare, eller om du väljer ur vårt stora sortiment av pulsgivare. Acumo är gärna behjälpliga med montering om du så önskar.
 •  Wire-moduler med encoder
  Om det passar dig bättre med att beställa en komplett enhet där pulsgivare ingår ska du ta dig en titt på våra fina helhetslösningar. Välj mellan utsignal med absolutgivare direkt till fältbuss (CAN, Profibus), SSI, SIN/COS eller en inkrementell med A, B utgång eller SIN/CO.
 •  Tillbehör för wire-moduler
  Våra smarta tillbehör utökar användningsområdena och funktionerna hos din dragvajer/wire-modul. Här hittar du kabel, brythjul och vajerförlängning.

Har du frågor om våra wire-moduler? Varmt välkommen att kontakta oss på Acumo

Om oss

Försäljning av automationskomponenter för positionering på den svenska marknaden.
Nyhetsbrev
Registrera dig till vårt nyhetsbrev för alla nyheter, info samt tips & trix.
Nyhetsbrev

Öppettider

 • Mån–tor: 07.30–16.30
 • Fre: 08.00–15.00
Följ oss!
Acumo AB
Söderby Gårds Väg 11A
147 60 Uttran
© 2023 Acumo. All rights reserved. | Integritet och cookies.
phone-handsetmagnifiercrossmenulistchevron-downarrow-up-circlearrow-down-circle